MultimausNL.htm   Rocrail beschrijving uitleg Rocrail beschrijving uitleg Rocrail beschrijving uitleg Rocrail beschrijving uitleg Rocrail beschrijving uitleg Rocrail beschrijving uitleg Rocrail beschrijving uitleg Rocrail beschrijving uitleg Rocrail beschrijving uitleg Rocrail beschrijving uitleg

Hoofdmenu 

Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen Rocrail beschrijvingen

Large WebCounter Logo - Transparent Background

Hit Counter by Digits  

Multimaus repareren

 

verschenen 28-09-2023

 


 

Enige tijd geleden vond ik het nodig om een langere kabel voor mijn multimaus te maken. Simpel klusje zou je normaal gesproken zeggen, kabel, stekkertjes er aan bevestigen en klaar. Eenvoudig was het, tot ik de multimaus met de nieuwe kabel aansloot en tot mijn vreugde de eerste levenstekens zag. Alleen het opstarten verliep niet helemaal volgens plan!

Na het opstarten kreeg ik de melding ERROR13, wat normaal op een probleem met de datalijnen duid. Stekkertjes niet goed vastgeknepen was mijn eerste gedachte. Alles nogmaals in de crimptang om de stekkertjes goed vast te knijpen , maar het resultaat veranderde niet.

Gelukkig heb ik een tester voor netwerkkabels waar ook de 6 polige stekkertjes van mijn kabel in getest kunnen worden. Meteen kwam de ontnuchtering. Een stekker verkeerd om aan de kabel bevestigd!

Dit betekende in mijn geval waar alleen de datalijnen en de + en – aangesloten zijn dat waarschijnlijk door het verwisselen van de stekkeraansluitingen ook de + en – maar ook de twee datalijnen verwisseld waren. De eerste reactie: paniek, de multimaus is naar de muizenhemel!

Gelukkig is uiteindelijk alles goed gekomen. Hoe dit gegaan is? Lees het bijbehorende document en doe er je voordeel mee mocht je ooit in een dergelijke valstrik komen!


 

Documenten Download

Hoofdmenu